Conversie Optimalisatie

Conversie optimalisatie is een strategische aanpak binnen digitale marketing die gericht is op het verbeteren van de conversieratio op een website of ander digitaal platform. Het doel is om bezoekers om te zetten in gewenste acties, zoals aankopen, aanmeldingen of het invullen van formulieren. Door grondig onderzoek en continue testen van elementen zoals call-to-action knoppen, formulierindelingen, en paginaverblijftijden, tracht conversie optimalisatie de gebruikerservaring te verbeteren en obstakels te identificeren die het conversieproces kunnen belemmeren. Dit proces, dat vaak gebruikmaakt van A/B-testen en datagedreven inzichten, streeft naar het maximaliseren van de effectiviteit van digitale campagnes en het verhogen van de waarde die elke bezoeker aan het platform toevoegt.