UTM Tags

UTM tags (Urchin Tracking Module) zijn parameters die aan URL's worden toegevoegd om gedetailleerde trackinginformatie te verschaffen aan webanalysediensten zoals Google Analytics. Deze tags stellen marketeers in staat om de prestaties van verschillende marketingkanalen, campagnes en bronnen te meten door specifieke informatie toe te voegen aan de URL van een link. UTM tags kunnen parameters omvatten zoals utm_source (de bron van het verkeer), utm_medium (het type verkeer, bijvoorbeeld cpc voor kosten per klik), utm_campaign (de naam van de specifieke campagne), en andere parameters. Door gebruik te maken van UTM tags kunnen marketeers nauwkeurig analyseren hoe verschillende online marketinginspanningen bijdragen aan websiteverkeer en conversies, wat essentieel is voor het nemen van datagedreven beslissingen en het optimaliseren van marketingstrategieën.