A/B Test

A/B-testen, ook bekend als split-testing, is een methode binnen marketing en webontwikkeling waarbij twee versies (A en B) van een element worden gecreëerd en getest om te bepalen welke versie betere resultaten oplevert. Dit proces stelt marketeers en website-eigenaren in staat om empirisch te evalueren welke variatie het meest effectief is bij het beïnvloeden van gebruikersgedrag, zoals klikken op een knop, het openen van e-mails of het voltooien van een aankoop. Door willekeurig de verschillende versies aan gebruikers te tonen, kunnen A/B-tests objectieve gegevens genereren over welke aanpassingen leiden tot de gewenste resultaten. A/B-testen zijn een cruciaal instrument voor het optimaliseren van websites, e-mailcampagnes en andere marketinginitiatieven, omdat ze concrete inzichten bieden die kunnen worden gebruikt om continue verbeteringen aan te brengen.