Domeinnaam

Een domeinnaam is het unieke adres waarmee gebruikers toegang krijgen tot een specifieke locatie op het internet. Het dient als de leesbare en herkenbare identificatie van een website, zoals www.example.com. Domeinnamen zijn opgebouwd volgens het Domain Name System (DNS) en bestaan uit een unieke combinatie van letters, cijfers en soms koppeltekens. Organisaties en individuen registreren domeinnamen om hun online aanwezigheid te vestigen en gemakkelijk vindbaar te zijn voor internetgebruikers. Naast het fungeren als een adres voor websites, kunnen domeinnamen ook worden gebruikt voor emailadressen en andere online diensten. Het registreren van een domeinnaam is een fundamentele stap bij het opzetten van een online identiteit en het starten van een website.