Webserver

Een webserver is een softwaretoepassing of een fysieke computer die verantwoordelijk is voor het ontvangen, verwerken en reageren op HTTP-verzoeken van clients, zoals webbrowsers. Wanneer een gebruiker een website bezoekt, stuurt zijn webbrowser een HTTP-verzoek naar de webserver waarop die website is gehost. De webserver verwerkt dit verzoek en stuurt de gevraagde webpagina's terug naar de browser van de gebruiker, die ze vervolgens kan weergeven. Web servers spelen een cruciale rol in het hosten en leveren van webinhoud aan gebruikers over het internet, en ze zijn essentieel voor het functioneren van het World Wide Web. Populaire webserver-software omvat Apache, Nginx, en Microsoft IIS.