SSL

Secure Sockets Layer (SSL) is een encryptieprotocol dat wordt gebruikt om de communicatie tussen een webserver en een webbrowser te beveiligen. Het zorgt voor een veilige en versleutelde verbinding, waardoor gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens, wachtwoorden en financiële transacties veilig kunnen worden verzonden via het internet. Wanneer een website een SSL-certificaat heeft geïmplementeerd, wordt de URL voorzien van "https://" in plaats van "http://", waarbij de "s" staat voor "secure". Dit geeft aan dat de verbinding beveiligd is met SSL. SSL-certificaten worden uitgegeven door vertrouwde certificeringsinstanties en zorgen voor vertrouwen en veiligheid bij de gebruikers van de website. Het gebruik van SSL is essentieel voor de bescherming van gegevensintegriteit en vertrouwelijkheid op het internet.