URL

Een Uniform Resource Locator (URL) is een gestructureerd adres dat wordt gebruikt om specifieke bronnen op het internet te lokaliseren en te identificeren, zoals webpagina's, afbeeldingen, video's en andere digitale inhoud. Een URL bestaat meestal uit verschillende delen, waaronder het protocol (zoals "http://" of "https://"), het domein (bijvoorbeeld "www.example.com"), het pad (dat de locatie van de specifieke bron op de server aangeeft), en eventuele extra parameters. Door een URL in te voeren in een webbrowser, kan een gebruiker direct toegang krijgen tot de gekoppelde bron op het internet. URL's zijn essentieel voor het navigeren op het web en maken het gemakkelijk om specifieke inhoud te vinden en te delen.