CNAME

Een Canonical Name (CNAME) record is een type DNS-record dat wordt gebruikt om een alias of doorverwijzing van een domeinnaam naar een andere domeinnaam te maken. Met een CNAME-record kan een domeinnaam (bijvoorbeeld "www.example.com") worden gekoppeld aan een andere domeinnaam (bijvoorbeeld "example.anotherdomain.com"). Wanneer een gebruiker een CNAME-gerelateerde domeinnaam opvraagt, wordt deze automatisch doorgestuurd naar het gekoppelde domein. CNAME-records worden vaak gebruikt om subdomeinen te maken, zoals "www" of "mail", die naar de hoofddomeinnaam verwijzen, waardoor de flexibiliteit en het gemak van het beheer van domeinnamen worden vergroot.