Remarketing

Remarketing is een marketingstrategie waarbij advertenties worden gericht op mensen die eerder interactie hebben gehad met een website, app of merk, maar niet hebben geconverteerd. Door middel van cookies en trackingtechnologieën kunnen adverteerders deze gebruikers opnieuw targeten met relevante advertenties wanneer ze andere websites of platforms bezoeken. Het doel van remarketing is om de kans op conversie te vergroten door herinneringen aan eerdere interacties te stimuleren en potentiële klanten terug te leiden naar de website voor een verdere betrokkenheid of aankoop. Remarketing kan worden ingezet via verschillende kanalen, zoals displayadvertenties, zoekadvertenties, sociale media en email, en speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van herhaalde betrokkenheid en het verhogen van de ROI van marketingcampagnes.